Leipzig doet wat het moet doen en houdt titelkansen nog even levend

12-02-2021 22:23
4

RB Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga, heeft in de strijd om de Duitse landstitel geen fout gemaakt. De thuiswedstrijd tegen FC Augsburg werd met 2-1 gewonnen en daardoor is de achterstand op koploper Bayern München kleiner geworden.

Om de titelrace in de Bundesliga nog spannend te houden was een zege van Leipzig op middenmoter Augsburg noodzakelijk. Die tekende zich in de eerste helft al af: Dani Olmo miste een strafschop, maar mocht overnemen omdat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam en schoot toen wel raak. Vijf minuten later scoorde Christopher Nkunku ook en was het 2-0 toen beide ploegen gingen rusten.

In de tweede helft beet Augsburg nog wel van zich af en het kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door een rake pingel van Daniel Caligiuri. Een gelijkmaker kwam er in de slotfase echter niet meer, waardoor Leipzig de achterstand op koploper Bayern weet te verkleinen. Ze staan nu vier punten achter, maar Der Rekordmeister heeft wel nog een wedstrijd tegoed.