Uitstekende dag voor Leipzig: drie punten en transfer van Angeliño afgerond

Uitstekende dag voor Leipzig: drie punten en transfer van Angeliño afgerond

12-02-2021 22:52
12

Angeliño heeft een contract tot medio 2025 getekend bij RB Leipzig. De Duitsers hebben de koopoptie op de Spaanse linksback gelicht en nemen hem na dit seizoen definitief over van Manchester City.

De linkspoot, die in Nederland bij NAC Breda en PSV speelde en vervolgens door City naar Engeland werd gehaald, maakt indruk in Leipzig. Hij kwam in januari 2020 op huurbasis over en maakte sindsdien al in veertig wedstrijden de negentig minuten vol voor Die Roten Bullen. Met zestien assists en negen goals was hij daarnaast ook belangrijk voor de club.

Julian Nagelsmann, de trainer van Angeliño bij Leipzig, is blij dat zijn pupil langer vastligt. "Hij is een extreem goede speler die heel belangrijk voor ons spel is", zegt hij op de website. "Vanaf het begin af aan had hij een belangrijke rol in ons team en hij kan ons nog veel meer brengen. Toch heeft hij zich al heel goed en snel ontwikkeld en dat is heel indrukwekkend."

De club heeft niet bekend gemaakt voor welk bedrag de Spanjaard wordt overgenomen, maar Duitse media reppen van een transferbedrag van achttien miljoen euro. City zou wel een terugkoopoptie hebben van maar liefst veertig miljoen.