Van Bommel vergelijkt De Jong met oud-ploeggenoot: 'Allebei van de korte passjes'

Van Bommel vergelijkt De Jong met oud-ploeggenoot: 'Allebei van de korte passjes'

12-02-2021 23:11
99

Mark van Bommel vindt dat het spel van Frenkie de Jong bij FC Barcelona te vergelijken is met dat van Andrés Iniesta. De middenvelder uit Arkel heeft zijn draai gevonden in Catalonië en scoort de laatste weken ook nog eens vaker.

Van Bommel speelde zelf met middenvelders als Iniesta en Xavi samen in Camp Nou en De Jong doet hem aan zijn ex-collega's denken. "Ik vind hem nu vergelijkbaar met Iniesta, die ook altijd wat meer naar voren speelde dan Xavi", zegt de Limburger tegen de Telegraaf. "Net als Iniesta is Frenkie geen volle bak sprinter, maar wel balzeker. Ze zijn allebei van de korte passjes en als ze iemand in de diepte wegsteken, gebeurt dat met gevoel. Een lust voor het oog."

Dat de voormalig Ajacied dit seizoen ook vaker defensief moet optreden, spreekt volgens Van Bommel alleen maar in zijn voordeel. "Als Frenkie van achteruit speelt, is hij meer een dienende speler. Hij kan het allebei uitstekend uitvoeren. Voor een coach is dat een voordeel. Het is een postbode, een goede postbode. Hij heeft de bal best lang aan de voeten en gaat hem brengen naar medespelers, maar daardoor trekt hij tegenstanders naar zich toe. Een soort lokvogel."

Tot dusver kwam De Jong in 21 competitiewedstrijden aan de aftrap namens de Catalanen en maakte hij drie doelpunten. In de bekertoernooien scoorde hij ook drie keer.