Ajax gaat Onana het meeste missen: '100 procent, hij is smaakmaker in de groep'

Ajax gaat Onana het meeste missen: '100 procent, hij is smaakmaker in de groep'

13-02-2021 10:08 Laatste update: 10:19
51

Sven Botman keek met stijgende verbazing naar de ontwikkelingen bij Ajax de afgelopen weken. De Nederlandse verdediger van Lille OSC hoeft in de Europa League-duels met zijn oude club in ieder geval geen rekening te houden met Sébastien Haller en Andre Onana.

Bovendien kan Ajax in Frankrijk ook niet beschikken over de geschorste Ryan Gravenberch. Botman weet desondanks wel wie het meest gemist zal worden door de Amsterdammers. "Onana, honderd procent. In de korte tijd dat ik voor dit seizoen meetrainde, merkte ik hoe belangrijk Andre in het team is", zegt hij in De Telegraaf. "Hij is een baken van rust in de verdediging, maar ook een smaakmaker binnen de hele groep. Zijn afwezigheid is een groot gemis."

Lille en Ajax staan donderdag tegenover elkaar in het Stade Pierre-Mauroy. Volgens Botman liggen de kansen van de Fransen in de omschakeling. "We hebben een elftal dat goed kan verdedigen en er razendsnel uitkomt. Maar we kunnen ook goed spelen als de tegenstander inzakt en ons de bal geeft. Ik verwacht dat Ajax dominant is en wij een beetje gaan luizen."

"We hebben in de aanval met Bamba, David en Ikoné snelle spelers. En de middenvelders zijn sterk en hebben aanvallende kwaliteiten. In het verleden is Ajax weleens geslacht in de omschakeling en wellicht dat wij ze zo ook pijn kunnen doen", aldus Botman.