'Ajax-duo onder vergrootglas: Van Egmond wil sneller rode kaart zien van arbiters'

'Ajax-duo onder vergrootglas: Van Egmond wil sneller rode kaart zien van arbiters'

13-02-2021 11:32
225

Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas van de KNVB, heeft de Nederlandse arbiters geattendeerd op het gedrag van Ajax-spelers Nicolás Tagliafico en Antony. Dat viel echter niet bij iedereen in goede aarde, vertelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf.

"Het is een publiek geheim, alles bij de scheidsrechters ligt op straat", begint Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Het is een enorme irritatie van een aantal topscheidsrechters dat een aantal weken geleden door Dick van Egmond heel duidelijk de aandacht is gelegd op Tagliafico en Antony. Dat er veel eerder rood moet worden getrokken."

Wedden

Meer odds

Tagliafico ontsnapte in het bekerduel met PSV aan een rode kaart na een harde charge op Mohamed Ihattaren, terwijl Antony zich weleens schuldig maakt aan een natrappende beweging. "De scheidsrechters vinden dat Van Egmond zich daar totaal niet mee moet bemoeien en een scheidsrechter van situatie naar situatie moet laten kijken", aldus Verweij.

Valentijn Driessen vindt het wel logisch dat Van Egmond zijn scheidsrechters op terugkerend gedrag bij spelers wijst. "Dumfries gaat voor ieder wissewasje naar de grond. Een vent van 85 kilo, die valt bij het minste of geringste. Dan vind ik dat de scheidsrechters daar op gewezen mogen worden. Ook als iemand zich continu misdraagt. Daar is de VAR voor, die had nu moeten ingrijpen", stelt de chef voetbal van De Telegraaf.