'AZ stond gelijk en ook Feyenoord had nog kans, maar al het geld ging naar Ajax'

'AZ stond gelijk en ook Feyenoord had nog kans, maar al het geld ging naar Ajax'

13-02-2021 12:11
361

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, vindt dat zijn club moet proberen om de gevestigde orde van de top-drie te doorbreken. In de zomer trachtten de Alkmaarders via de UEFA een startbewijs voor de Champions League af te dwingen, ten koste van Ajax.

Eenhoorn vindt het nog steeds niet vreemd dat AZ destijds die stap zette. "Nederland telt een paar miljoen Ajax-fans, dus natuurlijk wisten we dat er veel weerstand zou komen", zegt hij in een groot interview in het Algemeen Dagblad. "Het alternatief was dat we alles lijdzaam over onze kant moesten laten gaan als club"

De Alkmaarders stonden volgens Eenhoorn in hun recht en hadden in ieder geval recht gehad op financiële compensatie. "Er waren nog negen wedstrijden te spelen, we stonden gelijk, ook Feyenoord had nog kans, maar al het Champions League-geld ging naar één club. Niet zeventig procent, maar alles. Het is toch niet zo gek dat je daar tegen ageert?"

Dat AZ zo nu en dan als 'kleine club' bestempeld wordt, doet de directeur weinig. "Dan heb je het niet begrepen. Calimero? Het is juist het tegenovergestelde van dat. Wij gaan tenminste de strijd aan, ook als dat tegen de gevestigde orde is."