Liverpool stort volledig in tijdens slotfase en moet vrezen voor Champions League

13-02-2021 15:22 Laatste update: 15:26
68

Regerend Premier League-kampioen heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen in de strijd om Champions League-voetbal. The Reds leken tegen concurrent Leicester City op weg naar een verdiende zege, maar stortten in de slotfase volledig in: The Foxes klimmen dankzij de 3-1 overwinning naar plek twee.

De nummer vier van de Premier League was voor rust de bovenliggende partij in het stadion van de nummer drie. Leicester City haalde echter met 0-0 de rust, met dank aan Kasper Schmeichel: de Deense sluitpost zag Roberto Firmino voor zich opduiken, maar pakte uit met een miraculeuze reflex. Aan de andere kant had scherpschutter Jamie Vardy twee gevaarlijke momenten. De spits stuitte echter eerst op doelman Alisson Becker en schoot kort voor rust over via de lat.

Liverpool voerde na rust de druk weer op. Trent Alexander-Arnold trof uit een vrije trap de lat, maar Premier League-topscorer Mohamed Salah brak de ban alsnog: Firmino legde de bal artistiek klaar voor zijn Egyptische teamgenoot, die hem fraai in de verre hoek krulde.

Die 0-1 stand stond na 78 minuten nog steeds op de borden, maar toen ging het opeens snel: het kostte Leicester City welgeteld zeven minuten om uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Indraaiende vrije trap van James Maddison viel bij de tweede paal binnen, werd aanvankelijk afgekeurd, maar telde na inmenging van de VAR tóch. Niet lang daarna stormde Alisson zijn doel uit, maar botste hij tegen Ozan Kabak op: Vardy profiteerde dankbaar en had de 2-1 voor het inschieten.

Alisson herpakte zich nog met een knappe reflex op een inzet van diezelfde Vardy. Het bleek echter uitstel van executie: Harvey Barnes kreeg alle gelegenheid om de 3-1 binnen te schuiven en besliste de wedstrijd. Leicester City klimt voorlopig over Manchester United heen naar plek twee en zet Liverpool op zes punten. The Reds staan nog op een Champions League-plek, maar Chelsea, West Ham United én stadgenoot Everton staan in de buurt en spelen later dit weekend nog.