Bosz ziet Leverkusen de zege weggeven, ploeterend Dortmund zit in vrije val

Bosz ziet Leverkusen de zege weggeven, ploeterend Dortmund zit in vrije val

13-02-2021 17:23
9

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is voorlopig niet de nummer drie van Duitsland. Die Werkself speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Mainz en geeft de concurrentie een uitgelezen mogelijkheid.

Bayer Leverkusen – Mainz 05 2-2
De openingstreffer viel al na veertien minuten en kwam op naam van Lucas Alario, waarna de thuisploeg het wat rustiger aan kon doen. Toen Patrik Schick er zes minuten voor tijd 2-0 van maakte leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bosz, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Door goals van Robert Glatzel en Kevin Stöger nam Mainz toch nog een puntje mee. 

Dat is bijzonder slecht nieuws voor Leverkusen, dat daarmee nalaat om de derde plaats tijdelijk over te nemen van VfL Wolfsburg. Die ploeg krijgt, net als nummer vier Eintracht Frankfurt, nu de kans om uit te lopen op Bosz en de zijnen. De vierde plaats is cruciaal in Duitsland, want die geeft aan het einde van de rit recht op Champions League-voetbal. Daar staat Die Werkself nu, maar Frankfurt heeft net zo veel punten en nog een wedstrijd tegoed.

Borussia Dortmund – Hoffenheim 2-2
De ploeg van interim-trainer Edin Terzic zit in een slechte fase en kon ook tegen Hoffenheim het tij niet keren. Jadon Sancho opende de score voor BVB, maar goals van Munas Dabbur en Ihlas Bebou draaiden de wedstrijd om. Negen minuten voor tijd maakte Erling Haaland er nog wel 2-2 van, maar een derde goal viel niet meer. Daarmee weet Dortmund voor de vijfde keer in de laatste zes competitiewedstrijden niet te winnen.

Daarnaast komt het ook op de ranglijst in gevaar. De geelzwarte formatie is nu zesde en kan, als Gladbach zondag van Wolfsburg wint, zelfs op de zevende plaats terecht komen. Dan zou Dortmund aan het einde van het seizoen overal naast grijpen.

Overige uitslagen:
Werder Bremen – Freiburg 0-0
VfB Stuttgart – Hertha BSC 1-1