Juventus en De Ligt zien titel uit zicht verdwijnen door nederlaag bij Napoli

Juventus en De Ligt zien titel uit zicht verdwijnen door nederlaag bij Napoli

13-02-2021 19:58
19

Juventus heeft zaterdag een pas op de plaats moeten maken in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg van coach Andrea Pirlo verloor de Serie A-topper bij Napoli met 1-0 door een benutte penalty van Lorenzo Insigne.

Bij Juventus vormde Matthijs de Ligt samen met Giorgio Chiellini het hart van de defensie. Uitgerekend de 36-jarige aanvoerder stond aan de basis van het doelpunt na een halfuur. De ervaren verdediger stak zijn armen uit en raakte Amir Rrahmani in het gezicht bij een kopduel. De scheidsrechter wees naar de stip en het buitenkansje werd door Insigne overtuigend benut. De Italiaanse aanvaller maakte daarmee zijn honderdste doelpunt voor Napoli.

Juventus moest in de achtervolging en kwam na rust het dichtst bij de gelijkmaker. De goal van Alvaro Morata na klaarleggen van Chiellini ging echter niet door, omdat de mandekker buitenspel stond en tevens een overtreding maakte. Doordat Cristiano Ronaldo van dichtbij faalde, trok het knokkende Napoli de 1-0 over de streep in het Stadio San Paolo. 

Het betekent een serieuze knauw voor de titelkansen van Juventus, dat blijft steken op 42 punten. Koploper AC Milan kan de voorsprong op de Oude Dame vergroten tot tien punten als het zaterdagavond wint van Spezia. Nummer twee Internazionale komt zondag in actie tegen SS Lazio. De teams uit Milaan speelden al wel één, en straks twee, duels meer.