Malen baalt: 'We zijn mensen, geen robots. Niet alles is fijn, maar je bent prof'

Malen baalt: 'We zijn mensen, geen robots. Niet alles is fijn, maar je bent prof'

13-02-2021 20:23
44

Donyell Malen scoorde twee keer tegen ADO Den Haag, maar het was niet genoeg voor de zege. De spits van PSV baalt stevig, zeker omdat hij kansen had op meer.

"Bij vlagen hebben we wel goed gespeeld, maar daar kopen we niks voor", sombert Malen voor de camera van ESPN. De Oranje-international nam liefst dertien keer het doel van Martin Fraisl onder vuur. "Ik heb twee keer de lat geraakt. Één keer schoot ik in de korte hoek, waar ik in de verre hoek had moeten schieten. De keeper pakte ze goed, maar ik heb wel wat kansen gehad."

"Als aanvaller is het belangrijk dat je op zoek bent naar een goal", vervolgt Malen. "Dat voelde goed, maar ik heb liever dat ik minder schiet, maar dat ze er wel in gaan." PSV stond halverwege zelfs met 1-0 achter door de vele gemiste kansen. "Het was een onnodige goal, maar dat kan wel eens gebeuren. We hebben daar goed op gereageerd. We komen goed op voorsprong, maar daarna zit alles tegen. Dan speel je gelijk, omdat zij helaas in de laatste minuut scoren."

PSV ziet zo de landstitel verder uit zicht geraken, nadat Ajax midweeks al te sterk was in de KNVB Beker. "Het is geen fijne week", onderstreept Malen, die zich desondanks niet al te veel zorgen maakt. "Ik denk dat we een goede groep zijn. We zijn eerlijk naar elkaar en naar onze prestaties."

Het ging de afgelopen weken weer veelvuldig over de keuzes, en met name de wissels, van trainer Roger Schmidt. "Je bent een topclub, dat hoort erbij", stelt Malen. "We zijn mensen, geen robots. Niet alles is fijn, maar dit is professioneel voetbal. Als groep moeten we nu hecht zijn. Donderdag beginnen we opnieuw."