Schade bij Mazraoui valt mee, maar Ten Hag baalt van wissel: Moet niet gebeuren

Schade bij Mazraoui valt mee, maar Ten Hag baalt van wissel: "Moet niet gebeuren"

13-02-2021 23:17
53

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft de zorgen over Noussair Mazraoui weggenomen. De rechtsback viel zaterdag tegen Heracles Almelo geblesseerd uit, maar lijkt alsnog beschikbaar voor het midweekse Europa League-treffen met Lille OSC.

Mazraoui had een bal in zijn gezicht gekregen en moest in de slotfase naar de kant. "Hij had even weinig gezichtsvermogen", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf. Het leek er even op dat de rechtsback door kon, maar Mazraoui moest alsnog vervangen worden door Devyne Rensch. Ten Hag had één minuut daarvoor al Antony ingebracht als vervanger van Neres: de hoofdtrainer baalde daar dan ook van. "Dat was een misverstand, dat moet niet gebeuren", voegde hij toe in gesprek met ESPN. "Uiteindelijk levert het geen schade op, maar we zijn zo wel een wisselmoment kwijt."

Ten Hag denkt dus dat Mazraoui op tijd hersteld is voor de wedstrijd in Lille. Volgens De Telegraaf is ook Oussama Idrissi dan weer van de partij is, nadat hij Heracles-Ajax aan zich voorbij moest laten gaan wegens ziekte. De Amsterdammers trappen donderdag om 21.00 uur af in Noord-Frankrijk en moeten verder alleen Andre Onana en Ryan Gravenberch (beiden geschorst) en Sébastien Haller (niet ingeschreven) missen.