Geen feestelijke verjaardag voor Memphis: Lille kan vlak voor Ajax-thuis uitlopen

13-02-2021 23:58
17

De 27ste verjaardag van Memphis Depay is geen feestelijke dag geworden voor de aanvalsleider van Olympique Lyon en Oranje. Lyon ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Montpellier en dreigt achterop te raken in de titelrace.

Paris Saint-Germain had eerder op de avond met 2-1 van OGC Nice gewonnen en passeerde L'OL in de stand. Memphis en de zijnen wisten dus wat ze te doen stond, maar beleefden een valse start. Na twintig minuten werd de score geopend door Téji Savanier, die een schitterende voorzet van Andy Delort binnenknikte: 0-1.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft vond Lyon een antwoord. Houssem Aouar stuitte nog op doelman Jonas Omlin, maar Lucas Paquetá schoot in de rebound alsnog de 1-1 binnen. Na rust was het echter Montpellier dat het laatst lachte. Elye Wahi frommelde met een gelukje de 1-2 binnen en de hielp de nummer acht daarmee aan een overwinning buitenshuis.

Lyon staat nu derde in de Ligue 1, op twee punten van koplopers PSG en Lille OSC. De Europa League-tegenstander van Ajax speelt zondag echter nog tegen Stade Brest en kan zijn concurrenten weer op respectievelijk drie en vijf punten afstand zetten.