'Onzichtbare' Memphis tegen Montpellier: 'Dan komt Lyon in de problemen'

'Onzichtbare' Memphis tegen Montpellier: 'Dan komt Lyon in de problemen'

14-02-2021 08:04 Laatste update: 09:36
16

Memphis Depay leed zaterdagavond met Olympique Lyon een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Montpellier. In de Franse media is er kritiek op het 'onzichtbare' spel van de Nederlander.

De aanvoerder van de thuisploeg speelde de hele wedstrijd mee, maar kon zijn stempel niet drukken. Memphis, die drie keer scoorde in zijn laatste twee wedstrijden voor Lyon, gaf niet thuis. 'De Nederlandse international speelde ver onder zijn mogelijkheden én zijn vorm van de laatste wedstrijden', stelt France Football.

Door het matige optreden van Memphis haalden ook zijn ploeggenoten niet het gewenste niveau, zag het Franse sportmagazine. 'Het is duidelijk: als Memphis niet goed speelt, is het Lyon dat in de problemen komt op het veld.' Door de nederlaag verzuimden Memphis en Lyon de koppositie in de Ligue 1 te pakken. De ploeg uit Lyon blijft steken op de derde plek met een achterstand van twee punten op competitieleiders Paris Saint-Germain en Lille OSC. Laatstgenoemde komt zondag echter nog in actie. De ploeg van Sven Botman neemt het in eigen huis op tegen Stade Brest.