Mourinho verrast met antwoord: 'Dat vergeet ik nooit, dat Guardiola toen belde'

Mourinho verrast met antwoord: 'Dat vergeet ik nooit, dat Guardiola toen belde'

14-02-2021 10:26
37

José Mourinho vocht in het verleden verbeten duels uit met Pep Guardiola, maar de manager van Tottenham Hotspur heeft ook lof voor zijn Catalaanse collega. De Portugese manager van Tottenham Hotspur kan zich één actie in het bijzonder herinneren.

Een journalist wilde van Mourinho weten of hij en Guardiola vrienden zijn. Het antwoord was verrassend. "Het probleem met ons, coaches, is dat het niet makkelijk is om vriendschappen of relaties op te bouwen. We zien elkaar nooit. Alleen twee minuten voor en twee minuten na een wedstrijd. Dat maakt het moeilijk", zegt The Special One in Engelse media.

De twee vochten heetgebakerde duels uit tijdens Real Madrid – FC Barcelona, maar hebben ook een gezamenlijk verleden in Camp Nou. Mourinho was tolk en assistent van Bobby Robson, toen Guardiola daar nog speelde. "In die drie jaar dat we samen bij Barça waren, zag ik Pep elke dag. De titels die we wonnen, hebben we samen gevierd. De teleurstellingen verwerkten we ook samen. Voor ons allebei was dat een geweldige periode in ons leven. En dat blijft natuurlijk. Ik heb alleen maar goede gevoelens bij hem."

"Eén van de dingen die ik nooit zal vergeten, is dat hij me belde toen mijn vader overleed", vervolgt Mourinho. "Pep wist hoe belangrijk hij voor me was. En natuurlijk deed ik hetzelfde toen zijn moeder stierf. Zulke dingen zien de mensen niet. Het is ook niet nodig om ze te delen, maar nu ik eens de kans krijg, doe ik het toch. We hebben een goede band."

Het Manchester City van Guardiola was zaterdag met 3-0 te sterk voor het Tottenham van Mourinho in de Premier League.