Verbeek: 'Hij heeft verteld dat het onzin is dat hij het niet in mij ziet zitten'

Verbeek: 'Hij heeft verteld dat het onzin is dat hij het niet in mij ziet zitten'

14-02-2021 11:45 Laatste update: 12:03
32

Gertjan Verbeek wacht af of hij de opvolger van John Stegeman wordt bij PEC Zwolle. De 58-jarige oefenmeester ziet het zelf in ieder geval wel zitten om in Overijssel aan de slag te gaan, vertelt hij bij ESPN.

Verbeek voerde één gesprek met voorzitter Adriaan Visser en technisch manager Mike Willems. "Nee, ze hebben niet meer gebeld", lacht Verbeek. "We hebben niet meer gesproken. Ik heb één kennismakingsgesprek gehad bij Adriaan Visser thuis, samen met Mike Willems. En daarna heeft Mike nog één keer gebeld, om te zeggen dat het onzin was dat hij het niet in mij zag zitten en Adriaan Visser wel. Dat heeft hij uitgelegd. Dat hij niet voor niets nog een keer een gesprek heeft gevoerd en dat ze de tijd nemen om te evalueren. Daarna komen ze er op terug. Afwachten maar."

Verbeek maakt er geen geheim van dat hij graag bij PEC aan de slag gaat. "Ik wil weleens horen van Zwolle hoe en wat. De vorige keer zijn we niet echt de diepte in gegaan. Dat was heel oppervlakkig om elkaar te leren kennen. Maar ik heb wel weer zin om een keer op het veld te staan. En Zwolle lijkt mij een prima club. Sinds ze gepromoveerd zijn hebben ze successen gekend onder Ron Jans. Ze zitten nu in een fase waarin het een beetje minder is, maar ze vinden dat ze in het linkerrijtje thuishoren, heb ik begrepen. Dan staan er een aantal uitdagingen te wachten."

Zo wil PEC onder meer een nieuwe accommodatie bouwen. "Het zijn allemaal leuke dingen om over mee te denken. Afijn, het moet van twee kanten komen. Er zijn meer kandidaten, dus we zien het wel", aldus Verbeek.