'Het zou fantastisch zijn als mijn broertje ook de stap maakt naar Ajax 1'

'Het zou fantastisch zijn als mijn broertje ook de stap maakt naar Ajax 1'

14-02-2021 13:40
91

Jurriën Timber (19) kreeg zaterdag in de gewonnen uitwedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo weer de voorkeur boven Perr Schuurs. Het is een 'gezonde' concurrentiestrijd tussen de twee centrale verdedigers, aldus Timber.

Ajax-trainer Erik ten Hag bekijkt per wedstrijd welke rechter centrale verdediger hij nodig heeft: Timber of Schuurs. "Het is een gezonde strijd tussen ons", vertelt eerstgenoemde aan Het Parool. "De trainer kan op ons bouwen. En dat ik nu geregeld speel, daar ben ik blij mee. Dat betekent dat ik het goed doe."

Timber maakte bijna een jaar geleden zijn Eredivisie-debuut voor Ajax. Het was meteen de laatste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen door de uitbraak van het coronavirus. "Dat was moeilijk, want de kans dat ik na mijn debuut vaker had mogen spelen was best groot", erkent de verdediger. "Maar nog moeilijker was dat ik na de zomer veel met blessures heb geworsteld. Dan kom je niet in je ritme. Ik speelde gewoon te weinig."

Op termijn hoopt Timber met zijn broer Quinten, een middenvelder, in Ajax 1 te spelen. "Het zou fantastisch zijn als mijn broertje ook de stap maakt naar de A-selectie. We hebben een half jaartje in Jong Ajax samen gespeeld. Dat is toch wel heel speciaal als je zo'n sterke band hebt met elkaar."