Heerenveen met duidelijke cijfers de boot in tegen AZ ondanks goal Schöne

14-02-2021 14:06 Laatste update: 14:11
98

AZ heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Een goal van de naar Friesland teruggekeerde Lasse Schöne deed de Alkmaarders geen pijn: 3-1.

Schöne tekende deze week bij Heerenveen en maakte sneller dan verwacht zijn rentree bij de club die hem achttien jaar geleden naar Nederland haalde. Joey Veerman was niet fit genoeg en werd vervangen door de Deense routinier. Na een kwartier kwam AZ op voorsprong. Calvin Stengs passeerde doelman Erwin Mulder in twee instanties: 1-0.

Heerenveen kon geen moment een vuist maken en mocht niet klagen dat het met een marge van één goal de rust haalde. Stengs en Owen Wijndal hadden de tweede AZ-treffer op de schoen, maar Mulder en Ibrahim Dresevic waren de reddende engelen voor Heerenveen.

Amper een minuut na rust was het alsnog raak: Myron Boadu werd onder de voet gelopen door Jan-Paul van Hecke, waarna scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip wees. Teun Koopmeiners had vervolgens geluk dat Mulder zijn been niet voldoende achter de bal kreeg.

Uit het niets produceerde Heerenveen even later de aansluitingstreffer. Siem de Jong vond Schöne en de oud-Ajacieden konden juichen: 2-1. Het mocht hoe dan ook niet baten voor Heerenveen. Albert Gudmundsson besliste tien minuten voor het einde de wedstrijd met een handig puntertje: 3-1. Kort daarvoor had Boadu nog de lat geraakt.