Feyenoord geeft degradatiekandidaat Willem II pak slaag na zwakke start

14-02-2021 16:19 Laatste update: 16:22
179

Feyenoord heeft Willem II zondagmiddag op een afstraffing getrakteerd. In De Kuip werd het 5-0 voor de Rotterdammers, die twee weken geleden voor het laatst in actie kwamen.

Feyenoord won op de laatste dag van januari met 3-1 van PSV, waarna het extreme winterweer roet in het eten gooide: de wedstrijden tegen FC Groningen (competitie) en sc Heerenveen (beker) gingen niet door. Het gaf Justin Bijlow de tijd om volledig fit te worden voor het duel met Willem II. De doelman verving Nick Marsman.

Veel kreeg Bijlow niet te doen, al was de grootste kans van de eerste helft voor Willem II. De inzet van Kwasi Wriedt ging naast. De zwakke eerste helft kreeg vervolgens toch nog een goed einde voor Feyenoord. Jens Toornstra zette met zijn aanname de Willem II-defensie in de wind en tekende voor de 1-0.

In de tweede helft ging het snel. Bryan Linssen raakte eerst nog de paal, maar was een minuut later alsnog trefzeker met het hoofd. Even later tekende Luis Sinisterra voor de 3-0 en maakte Steven Berghuis er vanaf de penaltystip ook nog 4-0 van. Orkun Kökcü zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord door Willem II-goalie Aro Muric te verrassen: 5-0.

Door de overwinning kruipt Feyenoord, de nummer vijf van de Eredivisie richting Vitesse en AZ. Het verschil is respectievelijk één en twee punten, al komen de Arnhemmers later op de zondag nog in actie tegen FC Twente. Willem II blijft slechts op doelsaldo boven de degradatiezone.