Magisch moment Bruno Fernandes niet genoeg: Man United knoeit op The Hawthorns

Magisch moment Bruno Fernandes niet genoeg: Man United knoeit op The Hawthorns

14-02-2021 16:51 Laatste update: 16:54
13

Manchester United heeft slechts half geprofiteerd van de uitglijder van Liverpool op zaterdag. The Reds verloren toen van Leicester City, dat nu samen met Manchester United op plek twee staat: de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer bleef tegen nummer voorlaatst West Bromwich Albion steken op een 1-1 gelijkspel.

Donny van de Beek was opnieuw buiten de basis gevallen en zag zijn ploeg dramatisch van start gaan op The Hawthorns. De eerste minuut was pas net verstreken toen Victor Lindelöf in de lucht werd geklopt door Mbaye Diagne: 1-0. David De Gea moest zelfs nog aan de bak om een tweede treffer te voorkomen: de Spanjaard redde echter accuraat op een kopbal van Robert Snodgrass.

Op slag van rust kwam Manchester United echter op 1-1, na een wonderschone treffer van Bruno Fernandes: de Portugese vedette nam een voorzet van Luke Shaw ineens uit de lucht en passeerde doelman Sam Johnstone met een artistieke volley. Diezelfde Fernandes leek de comeback na een uurtje spelen echter compleet te maken, nadat Manchester United een penalty kreeg: dat feest ging echter niet door, na een ingreep van de VAR.

Tien minuten voor tijd kwam Van de Beek alsnog binnen de lijnen, nadat Manchester United tot twee keer toe aan een achterstand was ontsnapt. Diagne verscheen vrij voor De Gea, die echter de eerste inzet én de rebound van de WBA-spits onschadelijk maakte. Diezelfde Diagne had vlak voor tijd nog eens de 2-1 op zijn schoen, terwijl Scott McTominay aan de andere kant een inzet voor de doellijn zag smoren. Harry Maguire was in minuut 95 opeens dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal.

Het bleef dus bij 1-1 tussen The Baggies en The Mancunians. Manchester United neemt op doelsaldo de tweede plek van Leicester City over, maar verliest stadgenoot Manchester City uit het zicht. De Premier League-koploper staat al zeven punten voor én heeft nog een wedstrijd tegoed.