Linssen 'is ook niet achterlijk', maar wint het van drie spitsen: 'Veel zekerder'

Linssen 'is ook niet achterlijk', maar wint het van drie spitsen: 'Veel zekerder'

14-02-2021 17:21 Laatste update: 18:56
51

Niet Nicolai Jörgensen, Róbert Bozeník of Lucas Pratto, maar Bryan Linssen is momenteel de eerste spits bij Feyenoord. De dertigjarige Limburger maakte vlak voor de feestdagen opeens een hattrick tegen sc Heerenveen en heeft zijn zelfvertrouwen hervonden.

Linssen scoorde al in de topper tegen PSV en tekende zondagmiddag tegen Willem II voor zijn zevende officiële treffer van het seizoen. "Ook wel lekker: waar ik in de eerste seizoenshelft de kansen niet afmaakte, gaan ze er op het moment wel in. En dan ziet de wereld er opeens heel anders uit", laat hij weten aan ESPN. "Ik train ook wel anders, misschien wel beter, dan ik in de eerste seizoenshelft deed. Veel doeltreffender, veel zekerder in mijn afwerking: eigenlijk gaat alles erin op het moment, ook op trainingen."

Misschien wilde hij in zijn eerste Feyenoord-maanden 'te graag', vermoedt Linssen. "Misschien heb ik in het begin ook wel te veel bewijsdrang gehad, naar mezelf toe. Je wil soms veel te graag en dan wil je daar te veel voor doen, terwijl het niet nodig is", aldus Linssen, die eerlijk toegeeft dat hij de bui al voelde hangen toen Pratto de gelederen kwam versterken. "Ik ben ook niet achterlijk." De vorig seizoen voor Vitesse uitkomende aanvaller heeft voorlopig echter de spitsenstrijd gewonnen. "Nu ben ik wat rustiger, ook in mijn voetbal. Dat zie je ook wel, denk ik. Ik sta op de goede momenten op de goede plek."