Real Madrid kan tijdens wedstrijd tegen weerloos Valencia al rust pakken

Real Madrid kan tijdens wedstrijd tegen weerloos Valencia al rust pakken

14-02-2021 18:05
4

Na Atlético Madrid en FC Barcelona heeft ook Real Madrid gedaan wat het moest doen in de race om de Primera División-titel. De Koninklijke had eerder dit seizoen nog met 4-1 van Valencia verloren, maar kende tijdens de 'return' weinig moeite met Los Che: de gasten kwamen er met 2-0 nog prima vanaf in het Estadio Alfredo Di Stéfano.

De gevallen topclub begon als nummer twaalf aan het duel en bood voor rust nauwelijks weerstand tegen Real Madrid. De Koninklijke had na 45 minuten het verschil al gemaakt. Karim Benzema kreeg na een klein kwartiertje de bal van Toni Kroos en deponeerde hem met een bekeken schot in de verre hoek: 1-0. Drie minuten voor rust was het Kroos die zelf het eindstation was, op aangeven van Lucas Vázquez.

Na een uur spelen leek het ook 3-0 te worden na een combinatie tussen Vinícius Júnior en Ferland Mendy. De linksback passeerde doelman Jaume Doménech, maar bleek nipt buitenspel te staan, toen hij de bal van Vinícius had gekregen. Benzema stuitte nog één keer op Doménech, maar Real Madrid leek het wel te geloven in de slotfase en Valencia had de handdoek allang in de ring gegooid.

Real Madrid zet aartsrivaal FC Barcelona weer op drie punten afstand, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de nummer drie van de ranglijst. Het gat met koploper Atlético Madrid bedraagt vijf punten, maar Los Rojiblancos hebben zelfs nog twee wedstrijden tegoed. De Koninklijke heeft nu zowaar een vrije midweek: zaterdag wacht het uitduel met Real Valladolid, vier dagen later volgt het Champions League-duel met Atalanta Bergamo.