Canal+ claimt Botman-transfer van 45 miljoen, 'fake news', zegt zaakwaarnemer

Canal+ claimt Botman-transfer van 45 miljoen, 'fake news', zegt zaakwaarnemer

14-02-2021 18:51 Laatste update: 19:45
106

Een opmerkelijke claim uit Frankrijk: OSC Lille is akkoord met een 'grote Europese club' over een zomertransfer van Sven Botman. Dat meldt een journalist van Canal+.

Volgens Canal+ is er met de transfer een bedrag van ongeveer 45 miljoen euro gemoeid. De naam van de club wordt niet genoemd, al wordt op social media aangenomen dat het om Liverpool gaat. Het is geen geheim dat de nummer vier van Engeland gecharmeerd is van Botman. Er werd de afgelopen transferperiode zelfs gespeculeerd over een transfer in de winter, maar zo concreet was het bij lange na niet.

Inmiddels ligt er volgens Canal+ dus wel een akkoord. Vooral de timing van het nieuws is opvallend. Canal+ meldt het namelijk tijdens de wedstrijd tussen Lille en Brest. Botman zit in die wedstrijd op de bank, vermoedelijk omdat hij gespaard wordt voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax van aanstaande donderdag.

Botman werd afgelopen zomer door Lille voor acht miljoen euro overgenomen van Ajax. Hij maakte in Amsterdam nooit zijn debuut in het eerste elftal. Botman ligt in Frankrijk nog vast tot de zomer van 2025.

Update: Nikkie Bruinenberg, de zaakwaarnemer van Sven Botman, ontkent het nieuws van Canal+: van een zomertransfer is (vooralsnog) geen sprake. 'Fake news', laat hij in een korte reactie aan VoetbalPrimeur weten.