Berghuis: 'Helemaal uit zijn verband getrokken, niet gezegd dat we dit niet doen'

Berghuis: 'Helemaal uit zijn verband getrokken, niet gezegd dat we dit niet doen'

14-02-2021 21:36
23

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis heeft gereageerd op het vermeende gebrek aan videoanalyses bij de stadionclub. De ophef hierover is schromelijk overdreven, heeft Berghuis na de 5-0 overwinning op Willem II laten weten.

Eind januari was het even onrustig in De Kuip: er doken verhalen op over mogelijke frictie tussen de trainer Dick Advocaat en zijn spelers, die De Kleine Generaal te 'old school' zouden vinden. "Die willen ook nieuwe trainingsmethoden zien. Het is 2021 en er wordt niet of nauwelijks gewerkt met videoanalyses", vertelde Pierre van Hooijdonk onlangs in Studio Voetbal.

Berghuis schiet echter in de lach wanneer de kwestie in een interview met de NOS ter sprake komt. "Nou, dat is helemaal uit zijn verband getrokken", aldus de Feyenoord-captain over de nasleep van de gewonnen topper tegen PSV. "Er werd aan mij gevraagd: hoe kun je dit nou voortzetten? Nou, de enige manier om dat voort te zetten is om dat te laten zien, daarmee niet zeggende dat dit nooit wordt gedaan", benadrukt hij.

Bij Feyenoord wordt dus wél gebruik gemaakt van videoanalyses, zeker na de komst van Koen Stam: de assistent-trainer van Feyenoord O21 is doorgeschoven naar het eerste elftal na het wegvallen van Cor Pot en kijkt samen met de spelers beelden terug. "Ik heb één keer met hem gezeten, volgens mij meerdere jongens ook. Hij heeft individuele beelden laten zien, dus dat is wel waar. Dat deden de verdedigers altijd al met John (de Wolf, red.). Maar als ik voor mezelf spreek, dan deed ik dat vaak zelf", aldus Berghuis, die vooralsnog prettig samenwerkt met Stam. "Ik denk dat het wel een vervolg krijgt, ja."