Fikse radioruzie tussen Swart en Van Gelder: Hij wordt nu een sneue oude man

Fikse radioruzie tussen Swart en Van Gelder: "Hij wordt nu een sneue oude man"

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 om 21:58zo 14-02-2021 om 21:58

Laatste update: zondag 14 februari 2021 om 22:10zo 14-02-2021 om 22:10

Sjaak Swart en Jack van Gelder hebben de hoofdrol gespeeld in een opmerkelijke radioruzie. Mister Ajax en de Ziggo Sport-presentator werden tegelijkertijd gebeld in NH Radio Sportcafé en kregen het verbaal flink aan de stok met elkaar.

Swart had onlangs proberen in te bellen bij een uitzending van Rondo op Ziggo Sport, omdat hij vond dat Van Gelder en zijn tafelgenoten te negatief waren over Donny van de Beek. De ruzie tussen de twee was echter nog niet bijgelegd. "Hij belt mij op tijdens de uitzending van afgelopen zondag (7 februari, red.) en hij zegt: Gullit en jij moeten een keer ophouden om die van de Beek af te zeiken. Nou, dan heeft hij niet goed geluisterd. Wij hebben alleen maar gezegd dat we hopen dat Donny van de Beek speelminuten gaat maken", aldus de presentator. "Ik heb altijd een enorme bewondering voor Sjaak gehad, maar hij wordt nu een sneue oude man."

Swart liet dit echter niet op zich zitten. "Als je met hem gaat lullen, moet je niet met mij lullen", aldus Mister Ajax. "Nee, daar ga ik niet meer over praten joh. Dat is niet van één keer. Jack is een leuke gozer, maar hij moet niet over voetballen gaan praten. Voorspellingen moet je doen, of Vitesse nog in de buurt van het kampioenschap komt", sneerde Swart. "Als jij een wedstrijd zit te kijken, zit je tien minuten te kijken en dan geef je een voorspelling. Dat heb je met Donny ook gedaan! Toen hij goed gespeeld had, zat je met Van Halst: hmmm, niet gezien..."

Toen de boze Swart weer had opgehangen, kreeg Van Gelder het laatste woord. "Ik heb ook in december gezegd dat Vitesse aan het einde van de maand januari aan kop zou kunnen staan. Maar goed, ik ga er verder ook niet op in. En ik hoop dat Donny het hartstikke goed gaat doen. Of Sjaak er over een paar dagen weer mee kan lachen? Nee nee nee, dat krijg je niet meer voor elkaar... Hij riep ook tegen mij: je moet je bek houden, want je hebt nooit hoog gevoetbald. Nee, dat klopt. Jammer, ik vind het een aardige man. Of laat ik het zo zeggen: het kan een aardige man zijn..."

Het fragment met Swart en Van Gelder is hieronder te beluisteren, vanaf 10.30:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Donny van de Beek

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws