Van Hooijdonk countert Berghuis: 'Hij wil het onder het tapijt schuiven'

Van Hooijdonk countert Berghuis: 'Hij wil het onder het tapijt schuiven'

14-02-2021 23:57
62

Steven Berghuis vond het 'een uit zijn verband gerukt verhaal', maar volgens Pierre van Hooijdonk baalden de Feyenoord-spelers wel degelijk van het gebrek aan videoanalyses. Dit is nu eenmaal onmisbaar in het voetbal anno 2021, stelt de analist zondagavond in Studio Voetbal.

Van Hooijdonk bracht in een eerdere uitzending van de NOS-talkshow het onderwerp ter sprake. Berghuis nuanceerde dit verhaal na de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II van zondag, maar Pi-Air blijft bij zijn verhaal. "Natuurlijk zijn er bij Feyenoord video- en data-analisten, maar er werd niet of nauwelijks gebruik van gemaakt. Dat hoor je hem hier ook duidelijk zeggen. Alleen: hij wil het niet weer oprakelen, hij probeert het op een nette, chique manier onder het tapijt te schuiven."

De kwestie 'videoanalyses' leeft nog steeds in De Kuip, meent Van Hooijodnk. "Dit zijn moderne voetballers die bij het Nederlands elftal zitten. Die worden belachelijk gemaakt door old school-analisten, die nog gevoetbald hebben in een tijd dat hun naam met een krijtje op het schoolbord werd geschreven. Dit is het hedendaagse voetbal, spelers willen dit en de mogelijkheden zijn er. Als spelers daar een fijner gevoel door hebben, dan moet je ze dat ook aanreiken."