Ten Hag praat niet met Neres bij Ajax: 'De ploeg heeft het hem duidelijk gemaakt'

Ten Hag praat niet met Neres bij Ajax: 'De ploeg heeft het hem duidelijk gemaakt'

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 07:40ma 15-02-2021 om 07:40

Laatste update: maandag 15 februari 2021 om 07:58ma 15-02-2021 om 07:58

David Neres is er nog niet, erkent Erik ten Hag. De Braziliaanse aanvaller van Ajax viel zaterdag uit de toon in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2 winst).

"Dat we met een man minder speelden, vind ik veel te kort door de bocht", reageert Ten Hag in De Telegraaf. "David moet de laatste stap maken naar wedstrijdfitheid. Hij heeft duels nodig om weer op dat niveau te komen. En ik verwacht dat hij daar heel snel weer zal zijn."

Neres kreeg in Almelo de voorkeur boven Antony en werd na 71 minuten gewisseld. "We moeten hem minuten geven, maar geen schade oplopen. De hele ploeg heeft niet top gespeeld. Dat kun je ook niet altijd, maar dan moet je dit soort wedstrijden wel winnen. Wat mij betreft is David klaar om donderdag tegen Lille te beginnen."

Gemiste kansen tegen PSV
Ten Hag komt ook nog even terug op de twee kansen van Ajax in de slotfase tegen PSV, waarbij Neres voor eigen succes ging terwijl Sébastien Haller en Dusan Tadic vrijliepen. "Ik heb het er bewust niet met hem over gehad, maar de ploeg zelf heeft hem wel duidelijk gemaakt dat hij de bal op zo'n moment moet spelen. Dan gooi je de wedstrijd in het slot."

"Het is de wereld waarin we leven, met wat er allemaal achter zit. Ze denken soms alleen belangrijk te zijn door zelf te scoren. Maar het gaat erom dat het team wint. Dus je moét de goede keuzes maken. Al heeft het soms ook met vorm te maken. En David is lang afwezig geweest. Hij was ook best teleurgesteld dat hij niet startte tegen PSV. Voor dat niveau moet hij nog een stapje maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws