Perez roept PSV tot de orde: 'Kom op, alsjeblieft. Die heeft écht geen flauw idee'

Perez roept PSV tot de orde: 'Kom op, alsjeblieft. Die heeft écht geen flauw idee'

15-02-2021 08:45 Laatste update: 10:06
95

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor Ibrahim Sangaré. Het spel van de PSV'er tegen ADO Den Haag deed 'pijn aan de ogen', aldus de ESPN-analist.

Roger Schmidt noemde zijn middenvelders Sangaré en Pablo Rosario in de aanloop naar ADO - PSV 'top, top level', tot verbazing van Perez. De Deense analist pikt Sangaré eruit in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

"Sangaré en Rosario, dat zijn de favoriete spelers van Schmidt. Dat vindt hij wereldtop. Nou, ik krijg echt pijn aan m'n als Sangaré aan de bal komt. Hij heeft een hoog percentage goede passes, maar dat zijn passes die iedereen kan: breed en terug. Het gaat om de passes tussen de linies, zodat er iets gecreëerd kan worden."

"Die heeft écht geen flauw idee hoe hij een bal moet trappen, op welke snelheid, op welke manier en op welk moment", vervolgt Perez over Sangaré. "Het doet echt pijn aan m'n ogen. Schmidt is helemaal gek van zulke spelers."

Perez stelt dat één PSV-controleur genoeg is tegen een tegenstander als ADO. "Kom op, alsjeblieft. Je bent PSV. Wat win je ermee door twee controleurs op te stellen? Eén van de twee snap ik wel, want een trainer is op zoek naar balans. Maar als tegenstander zou ik altijd Sangaré vrij laten, dan krijg je de bal zo in de voeten geschoven."