Complimenten voor viertal van Ajax: 'Modelprof, fantastische aankoop, ideale tien'

Complimenten voor viertal van Ajax: 'Modelprof, fantastische aankoop, ideale tien'

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 08:58ma 15-02-2021 om 08:58

Sébastien Haller heeft zich binnen een maand bewezen als de 'missing link' van Ajax. Dat stelt Arnold Mühren, die ook lovend is over ploeggenoten Daley Blind, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch.

Met het viertal is Ajax hofleverancier in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Haller is cruciaal, ziet rapporteur Mühren. "De opbouw bij Ajax is ontzettend goed, maar als het een keer niet loopt kan de ploeg er nu ook voor kiezen om een station over te slaan. Haller weet lange ballen vast te houden en terug te kaatsen op de middenvelders. Hij is nu al belangrijk met goals en assists. Ook tegen Heracles Almelo weer", aldus de oud-international. "Een fantastische aankoop, die zich het spel van Ajax snel eigen heeft gemaakt."

Mühren noemt Blind 'de beste opbouwer van Nederland' en 'echt een modelprof'. En ook Klaasen krijgt de complimenten. "Klaassen is een speler naar mijn hart. Ik heb het genoegen gehad om in de jeugd van Ajax met hem te mogen werken. In de C2 was ik zijn trainer. Hij was toen dertien en ik dacht destijds al: Het moet wel heel gek lopen wil deze jongen niet slagen. Hij kopt ballen weg uit zijn eigen strafschopgebied, biedt zich vervolgens weer aan in de opbouw en staat voorin bijna altijd op de goede plek. Zijn doelpunt tegen Heracles Almelo, dat is typisch Davy. In mijn ogen is hij de ideale 'tien' voor Ajax."

Gravenberch maakt het middenveld compleet. Mühren: "Gravenberch maakt fysiek enorme stappen en heeft een versnelling in zijn spel die aan Frenkie de Jong doet denken. Ik vind dat hij als middenvelder van Ajax nog wat vaker moet scoren, maar verder voetbalt hij enorm volwassen en is hij beresterk aan de bal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws