Perez begrijpt weinig van Ajax-transfer: 'Ik zie geen perspectief voor die jongen'

Perez begrijpt weinig van Ajax-transfer: 'Ik zie geen perspectief voor die jongen'

15-02-2021 09:55 Laatste update: 10:06
97

De late wintertransfer van Oussama Idrissi naar Ajax roept vragen op bij Kenneth Perez. Het is nog maar de vraag of de huurling van Sevilla veel minuten gaat maken in Amsterdam, aldus de ESPN-analist.

Idrissi ontbrak zaterdag tegen Heracles Almelo wegens ziekte, maar Perez denkt dat de international van Marokko sowieso niet had gespeeld. "Ik zie het perspectief voor die jongen niet", zegt de oud-speler van onder meer AZ, Ajax en PSV in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Perez wijst op aanvoerder Dusan Tadic. "Die speelt negen van de tien keer, en ook nog hele wedstrijden. Ik snap wel dat Ajax een bredere selectie wil hebben, maar die jongen had naar een club moeten gaan waar hij zeker zal gaan spelen het komende halfjaar. Dit wordt sporadisch en niet meer dan dat."

'Ajax veranderde de zaak'
Zaakwaarnemer Annas El Ghouche liet twee weken geleden aan VoetbalPrimeur weten dat Idrissi aanvankelijk niet van plan was om Sevilla deze winter te verlaten. Fenerbahçe en Zenit Sint-Petersburg kregen nul op het rekest.

"We vonden een verhuur niet nodig. Anderhalve dag voor het einde van de transferwindow kwam Ajax langs. Dat veranderde de zaak", aldus El Ghouche. "Nergens is speeltijd gegarandeerd, maar er is wel perspectief op meer minuten. Het spel is vertrouwd en je kunt ritme opdoen en voor de prijzen spelen. Dus de afweging was snel gemaakt: Oussama wilde graag de stap maken."