Van de Kerkhofjes fileren 'absurde' keuzes Schmidt: 'PSV moet ingrijpen'

Van de Kerkhofjes fileren 'absurde' keuzes Schmidt: 'PSV moet ingrijpen'

15-02-2021 10:22 Laatste update: 11:19
152

Willy en René van der Kerkhof ergeren zich kapot aan het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. De clubiconen zagen PSV zaterdagavond twee dure punten verspelen tegen ADO Den Haag en vinden dat algemeen directeur Toon Gerbrands in moet grijpen.

"De wisselingen zijn absurd aan het worden", begint Willy in gesprek met Omroep Brabant. "Dat kan in het topvoetbal niet." Broer René is het helemaal met hem eens. "Hij (Roger Schmidt, red.) moet er geen speeltuin van maken." Dat spelmaker Mohamed Ihattaren na zijn sterke wedstrijd tegen Ajax in de beker op de bank moest beginnen tegen ADO, leidde tot gefronste wenkbrauwen bij René. "Onbegrijpelijk", verzucht het clubicoon.

René vindt dat het tijd wordt dat Schmidt duidelijkheid gaat scheppen over zijn keuzes. Broer Willy gaat nog een stapje verder. "PSV moet ingrijpen. De beste spelers moeten spelen. Het is, zoals René zegt, een speeltuin aan het worden. Als je niet goed speelt, weet je nog niet of je de volgende wedstrijd speelt. En dat is niet goed voor het zelfvertrouwen van spelers."

De broers ergeren zich ook groen en geel aan het constante geklaag van de Duitser over de arbitrage. Volgens René moet dat snel afgelopen zijn. "Hij moet met zijn elftal bezig zijn, niet met de scheidsrechters. Als je bovenaan staat, heb je wat te vertellen. Maar zolang je tweede staat, moet je je mond houden."