'Beruchte Remontada-scheids mag van UEFA nooit meer over die wedstrijd spreken'

'Beruchte Remontada-scheids mag van UEFA nooit meer over die wedstrijd spreken'

15-02-2021 14:52
92

Deniz Aytekin, de scheidsrechter die wereldberoemd werd na de wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain (6-1) in 2017, mag van de UEFA geen interviews geven over dat onderwerp. Ondertussen fluit de Duitser ook geen internationale duels meer.

Direct na de beroemde Remontada, waarin Barcelona een 4-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetste in het eigen Camp Nou, viel Aytekin veel kritiek ten deel. De scheidsrechter uit Duitsland zou de Catalanen bevoordeeld hebben en er werd zelfs gesproken over matchfixing. Omdat de ploegen deze week weer tegenover elkaar staan wordt het verhaal van Aytekin weer opgerakeld.

De leidsman zelf mag echter niet praten over die wedstrijd. Volgens het Franse L'Équipe heeft de UEFA Aytekin verboden om ooit nog over het onderwerp te praten tegen de pers. Daarnaast haalde de Europese voetbalbond hem meteen van de internationale lijst en die beroemde wedstrijd van vier jaar geleden is nog steeds zijn laatste duel in Europees verband.

L'Équipe weet te melden dat collega-krant Le Journal du Dimanche een afwijzing kreeg toen ze Aytekin vroegen om een interview en haalt aan dat hij, in een eerder interview met Bild, liet optekenen dat het niet toekennen van een strafschop aan Marco Reus zijn grootste fout ooit was. De Remontada-wedstrijd bleef ook toen onbesproken.