Botman verrast ploeggenoot bij Lille: 'Ik dacht gewoon dat hij potentie had'

Botman verrast ploeggenoot bij Lille: 'Ik dacht gewoon dat hij potentie had'

15-02-2021 18:42
23

Dat Sven Botman nu al in verband wordt gebracht met Europese topclubs, verbaast ploeggenoot José Fonte allerminst. De twee staan samen in het hart van de verdediging bij OSC Lille. Fonte had niet gedacht dat Botman al zo ontwikkeld zou zijn.

"Het is een topspeler", zegt Fonte bij TalkSPORT. "Ik moet zeggen dat ik verrast was toen hij voor het eerst hier aankwam. Ik had niet verwacht dat hij al zo goed zou zijn. Ik dacht gewoon dat het een jonge speler met potentie was, maar hij is al erg ontwikkeld. Voor zijn leeftijd (21, red.) is hij al volwassen."

"Het is een echte verdediger", somt Fonte de kwaliteiten van Botman op. "En daarmee bedoel ik dat hij ervan houdt om te verdedigen. Hij speelt graag simpel, is sterk, lang en wint zijn duels. Hij maakt het spel niet lastiger dan nodig. Hij doet het hier erg goed, dus het verrast me niet dat er interesse in hem is."

Botman speelde geen wedstrijd voor Ajax 1, maar staat wekelijks zijn mannetje in de Ligue 1. Topspitsen als Zlatan Ibrahimovic en Moise Kean hebben het lastig tegen de verdediger uit Badhoevedorp. "Als je zijn wedstrijden ziet, zeker tegen de topteams, ben je er zeker van dat hij op het hoogste niveau kan spelen. Hij moet gewoon doorgaan, beter worden, ervaring opdoen en dan heeft hij een geweldige carrière. Hij doet het heel,  heel erg goed. Hij heeft alles om te slagen in de top, maar we zijn erg blij met hem en hopen dat hij bij ons blijft."