Vlaar wil het trainersvak in en heeft groot voorbeeld: 'Hij deed het fantastisch'

Vlaar wil het trainersvak in en heeft groot voorbeeld: 'Hij deed het fantastisch'

15-02-2021 23:53 Laatste update: 16-02-2021 00:04
35

Ron Vlaar wil later hoofdtrainer worden en zegt veel opgestoken te hebben van diverse trainers gedurende zijn actieve loopbaan. 'Ron Beton', die onlangs stopte met voetballen, heeft vooral veel opgestoken van Foppe de Haan.

De sterke verdediger kan zich van zijn periode bij Jong Oranje nog herinneren hoe De Haan te werk ging. "We hadden een groep waarin de status van spelers heel verschillend was", legt Vlaar uit in het tv-programma Op1. "Sommigen speelden bij een club in de Eredivisie, sommigen zaten al in het buitenland en sommigen speelden nog in een tweede elftal. Ga dat maar eens managen."

Dat kreeg de Fries voor elkaar en dat leverde vanuit de hele spelersgroep respect op. Vlaar hoopt daar iets van geleerd te hebben. "Het was fantastisch om mee te maken. Foppe was heel duidelijk, hield niet van poespas en vond dat we er gewoon tegenaan moesten gaan. Hij deed zelf ook wel eens mee op de training, geweldig. Hij deed dat met heel veel energie."

Vlaar maakte afgelopen week bekend dat hij stopt met voetballen. De 32-voudig international, die op het WK van 2014 de bijnaam 'Ron Beton' verwierf, speelde in september 2020 zijn laatste wedstrijd toen hij voor AZ in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev uitkwam.