De Mos ziet hype: 'Rosario zat tegen Oranje aan, Sangaré was een beest'

De Mos ziet hype: 'Rosario zat tegen Oranje aan, Sangaré was een beest'

16-02-2021 07:28
73

Aad de Mos was lange tijd warm pleitbezorger van Roger Schmidt in Nederland, maar hij is zeer teleurgesteld in de trainer van PSV na de remise bij ADO Den Haag. De analist kraakt de instelling en de opstelling van de Eindhovenaren.

"Als je Dumfries en Ihattaren door blessures of griep of wat dan ook niet wil gebruiken, neem ze dan ook niet mee. En ga ze dan niet inbrengen om de boel nog te repareren", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Ook de instelling na het missen van de kansen, is gelaten. Het komt wel goed. Er is niemand die een keer kwaad wordt. Je hebt ook een structureel probleem met Baumgartl. Ondanks die tien miljoen is het gewoon een hele slechte verdediger. Tactisch zwak."

Ook Schmidt ontsnapt niet aan de kritiek van De Mos. "Ik was vol verwachting en met heel veel vertrouwen was ik Schmidt aan het analyseren. Tot vandaag." Van het 'Vollgas-Fussball' komt namelijk nog weinig terecht. "PSV loopt een beetje te wandelen. Er zit totaal geen emotie in bij de spelers. Ik ben zeer teleurgesteld in Schmidt, en ook in de spelers."

Vooral Ibrahim Sangaré was de gebeten hond vanwege zijn gebrekkige voetballende vermogen. "Dat is nu een beetje een hype aan het worden", meent De Mos, die zag dat het beeld een aantal maanden geleden nog heel anders was. "Rosario hing weer tegen het Nederlands elftal aan, Sangaré was een beest op het middenveld. Daar moesten veel Hollandse spelers een voorbeeld aan nemen."

De Mos wijst daarom vooral op de absentie van Mario Götze en Cody Gakpo. "Daar heeft het duidelijk mee te maken. Als je die twee op de plaats zet van Yorbe Vertessen en Mauro Júnior, krijg je een totaal ander beeld van het elftal."