Kraay: 'Ajax en AZ zijn heel geïnteresseerd, RKC vraagt anderhalf miljoen euro'

Kraay: 'Ajax en AZ zijn heel geïnteresseerd, RKC vraagt anderhalf miljoen euro'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 07:52di 16-02-2021 om 07:52

Ajax en AZ houden de verrichtingen van Ahmed Touba nauwlettend in de gaten. De Nederlandse topclubs zijn geïnteresseerd in de 22-jarige centrale verdediger van RKC Waalwijk, zo weet Hans Kraay junior te melden bij Veronica Inside.

"Ajax en AZ hebben volle bak scouts op hem gezet. Beide clubs zijn heel geïnteresseerd. Hij is goed in de lucht, heeft een goede snelheid en een heerlijke sliding. Hij glijdt op zijn rechterzij en gooit zijn been eromheen. Hij maakt geen overtredingen, heeft een goede inspeelpass en durft in te dribbelen", luidt de lofzang van Kraay.

De ESPN-verslaggever denkt dat een mooie transfer in het verschiet ligt voor de 1.90 lange mandekker, die vorige zomer overkwam van Club Brugge. "Die kun je zo voor anderhalf miljoen euro bij RKC weghalen. Die hebben hem heel slim vastgelegd tot de zomer van 2023. Ajax en AZ volgen hem nu elke week. En Feyenoord zou hem heel snel moeten vastleggen", stelt Kraay, die in Touba een goede vervanger van Marcos Senesi ziet.

Touba speelde tussen 2014 en 2017 voor Club Brugge, maar een doorbraak bleef uit. Na huurperiodes bij OH Leuven en het Bulgaarse PFC Beroe, streek hij afgelopen zomer in Waalwijk neer. Voor RKC kwam hij dit seizoen 21 keer in actie in de Eredivisie, waarin hij drie keer scoorde. Hij was vrijdag nog de matchwinner in het duel met FC Emmen (1-0). Een week eerder scoorde hij ook al tegen PEC Zwolle (1-1).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws