Makkelijke keuze voor Advocaat bij Feyenoord: 'De potentie voor Nederlands elftal'

Makkelijke keuze voor Advocaat bij Feyenoord: 'De potentie voor Nederlands elftal'

16-02-2021 08:43
52

Dick Advocaat vond het niet moeilijk om Nick Marsman te passeren nu Justin Bijlow weer fit is. De trainer van Feyenoord ziet veel potentie in de 23-jarige doelman.

Marsman deed het de afgelopen maanden uitstekend, maar Bijlow keerde tegen Willem II meteen terug onder de lat na zijn blessure. "Justin heeft de potentie om voor meerdere jaren de keeper van het Nederlands elftal te worden", vertelt Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Hij is gewoon mijn eerste man, dus daar heb ik niet lang over getwijfeld."

Ook bij Bijlow waren er geen twijfels over een terugkeer als eerste doelman. "Nee, ik heb nooit twijfels gehad. Ik weet wat ik kan, heb veel geloof in eigen kunnen. Ik wist dat ik mijn plek terug zou krijgen." Hij is zelf nog niet bezig met Oranje, nadat hij vlak voor zijn kwetsuur voor het eerst werd opgeroepen door bondscoach Frank de Boer. "Nee, het EK of Oranje hebben niet door mijn hoofd gespeeld. Zaak is nu eerst om bij Feyenoord goed te presteren."

Dat Marsman het goed deed tijdens zijn absentie, is Bijlow niet ontgaan. "Hartstikke mooi. Hij is mijn buurman, we zijn heel goede collega's. Ik weet wat hij kan, we trainen iedere dag samen, dus ik was zeker niet verrast."