'Haller vormt voor ons een soort uitlaatklep, samenwerking gaat steeds beter'

'Haller vormt voor ons een soort uitlaatklep, samenwerking gaat steeds beter'

16-02-2021 09:25
44

Davy Klaassen is de laatste weken in zijn vertrouwde rol achter de spits weer van grote waarde voor Ajax. De 27-jarige middenvelder dankt zijn goede vorm mede aan Sébastien Haller, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Haller was zaterdag de aangever bij de openingstreffer van Klaassen tegen Heracles Almelo. Tien minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid in het Polman Stadion, zoals dat bij de 1-0 in het bekerduel met PSV ook al het geval was.

"Die samenwerking gaat steeds beter", erkent Klaassen, die vol lof is over de Fransman. "Tussen ons twee, maar ook tussen de rest van het team en Sébastien. Als je ziet hoeveel ballen hij vasthoudt en simpel doorspeelt, dan vormt hij voor ons een soort uitlaatklep. Helemaal als tegenstanders één op één spelen. Dan is het moeilijk om de vrije man te vinden, maar kunnen we de bal bij hem kwijt. Hij houdt 'm vast en wij kunnen bijsluiten. Ik ben dan vaak ook meteen een heel stuk los."

Ajax en Klaassen moeten het donderdag tegen Lille OSC wel zonder Haller stellen. Door een administratieve blunder werd de spits niet ingeschreven voor de Europa League.