Martens: 'Mooie is dat ik geen bijrolletje heb, dat vind ik netjes'

Martens: 'Mooie is dat ik geen bijrolletje heb, dat vind ik netjes'

16-02-2021 09:53
13

Lieke Martens vindt het een eer dat ze een prominente rol heeft in de nieuwe reclame van Lay's, één van de sponsors van de Champions League. De aanvalster van FC Barcelona schittert naast clubgenoot Lionel Messi en Manchester United-middenvelder Paul Pogba.

"Het blijft maf en bijzonder dat ze je daarvoor vragen. Vroeger keek ik naar dat soort reclames op televisie en nu speel ik er zelf in", zegt Martens tegen het Algemeen Dagblad. "Dan realiseer je weer hoeveel er de afgelopen jaren is gebeurd. Ik vind het een eer en ben er ook trots op. Het mooie is dat ik geen bijrolletje heb. Vind ik netjes. Het laat zien dat het vrouwenvoetbal er niet bij hangt."

Martens is deze week met de Oranje Leeuwinnen begonnen aan de voorbereiding op de Olympische Spelen. Na het EK-goud van 2017 en het WK-zilver van 2019 wil ze ook in Tokio geschiedenis schrijven met de Nederlandse vrouwen. "Maar daardoor houdt het nieuws over of de Spelen wel doorgaan mij ook bezig", zegt ze tegen NU.nl.

"Ik snap dat met alles wat er in de wereld gebeurt met corona, gezondheid nu het belangrijkste is. Maar het zou wel een enorme domper zijn als de Spelen geschrapt worden. En niet alleen voor mij, maar voor al die sporters die hard aan het trainen zijn. Ik hoop echt dat het doorgaat", besluit Martens.