LIVE: hattrick van Mbappé doet Koeman en Barcelona de das om (gesloten)

LIVE: hattrick van Mbappé doet Koeman en Barcelona de das om (gesloten)

16-02-2021 19:44 Laatste update: 22:54
183

De Champions League wordt dinsdag hervat met twee krakers in de achtste finales. Volg de duels Paris Saint-Germain-FC Barcelona en RB Leipzig-Liverpool in dit liveblog.

Voor Barcelona-trainer Ronald Koeman wacht direct een zware klus in de knock out-fase, met de verliezend finalist van vorig jaar als tegenstander. Meevaller voor de Catalanen is de afwezigheid van Neymar bij PSG. De Braziliaan staat een maand langs de kant met een blessure.

Koeman werkt met vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen de Fransen. In de competitie begint Barcelona steeds beter te draaien: van de laatste twaalf duels werden er tien gewonnen en twee gelijkgespeeld. De achterstand op koploper Atlético Madrid is, met een wedstrijd meer gespeeld, nog wel acht punten. PSG staat tweede in de Franse competitie, op één punt achterstand van koploper Lille.

De andere achtste finale-wedstrijd van dinsdag gaat tussen RB Leipzig en Liverpool, dat nog altijd zonder Virgil van Dijk speelt. De blessureproblemen bij Liverpool zijn de laatste weken goed zichtbaar: de laatste drie Premier League-duels werden verloren.