'Ik ben het niet oneens met Schmidt als hij zegt dat Ihattaren te weinig brengt'

'Ik ben het niet oneens met Schmidt als hij zegt dat Ihattaren te weinig brengt'

16-02-2021 12:34 Laatste update: 14:01
90

Kenneth Perez is 'groot fan' van Mohamed Ihattaren, maar de Deense analist van ESPN blijft tegelijkertijd kritisch. Het negentienjarige toptalent van PSV moet aan zichzelf werken, vindt hij.

Ihattaren werd vorige week in de bekerclash tussen Ajax en PSV (2-1) gewisseld door Roger Schmidt, tot onbegip van Perez. "Ihattaren was de beste speler van PSV en dan word je gewisseld", zei hij met cynische ondertoon. Ihattaren besloot dat op zijn Instagram te zetten met een aantal lachende emoji's. Schmidt heeft wél een punt, zegt Perez nu.

"Ik ben het op zich niet oneens met Schmidt als hij zegt dat Ihattaren hij niet brengt wat hij moet kunnen brengen", zegt de analist bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij staat op twee goals en één assist (in de Eredivisie, red.). Tegen Ajax was hij de enige speler met techniek en durf. Dat zag je bij andere PSV'ers niet en dat spreekt wel voor zo'n speler op de lange termijn, maar het recente verleden van Ihattaren is gewoon niet goed genoeg."

Ihattaren moet kritisch naar zichzelf kijken, vindt Perez. "Het is natuurlijk ook wat hij er zelf aan doet. Je kan niet alles aangereikt krijgen. Ik ben een groot fan van zijn aanleg en hij heeft een gave gekregen, want hij kan onwijs goed voetballen. Alleen, het is niet: De trainer moet mij aan de praat krijgen."