KNVB vangt bot en slaat alarm: 'Repareren voordat onherstelbare schade ontstaat'

KNVB vangt bot en slaat alarm: 'Repareren voordat onherstelbare schade ontstaat'

16-02-2021 13:40 Laatste update: 16:40
33

Veel amateurclubs dreigen in nog zwaarder weer te komen door een 'bureaucratische regel' in het steunpakket van de overheid. Dat meldt de KNVB. 600 tot 700 verenigingen - naar schatting twintig procent van het totaal - lopen ten onrechte financiële steun mis.

Het probleem: clubs krijgen hun trainerskosten in de zomermaanden juni en juli niet vergoed. De misgelopen vergoeding bedraagt gemiddeld 3.500 euro per vereniging. 'Een extra en onnodige financiële strop in een tijd dat het water bij veel verenigingen al aan de lippen staat als gevolg van de coronabeperkingen', meldt de KNVB.

Een wijziging van de peilmaand voor NOW-steun naar april zou het probleem oplossen. De KNVB heeft het aangekaart bij verschillende overheidsinstanties. 'Na meerdere gesprekken hierover is er helaas nog geen oplossing', aldus de voetbalbond. Wel zijn er door de SP kamervragen gesteld.

"Deze onnodige regel kost het toch al geplaagde amateurvoetbal in totaal ruim twee miljoen euro", reageert directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Nu de omvang hiervan bekend is, roep ik het kabinet op om dit te repareren voordat mede hierdoor onherstelbare schade ontstaat."