Alaba bevestigt aanstaand transfernieuws: 'Gaat rol spelen in mijn beslissing'

Alaba bevestigt aanstaand transfernieuws: 'Gaat rol spelen in mijn beslissing'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 14:24di 16-02-2021 om 14:24

Laatste update: dinsdag 16 februari 2021 om 14:32di 16-02-2021 om 14:32

David Alaba heeft een beslissing over zijn toekomst genomen. De verdediger van Bayern München gaat Der Rekordmeister na dit seizoen te verlaten, na een dienstverband van meer dan dertien jaar. Hij wil zijn geluk gaan beproeven in een andere competitie.

Dat laat Alaba weten in een speciaal ingelaste persconferentie. "Ik heb de beslissing genomen om Bayern na dit seizoen te verlaten om iets nieuws te proberen", laat de Oostenrijker weten. "Het was uiteraard geen makkelijke beslissing: ik ben hier dertien jaar actief geweest en de club betekent veel voor me."

Alaba wordt gelinkt aan clubs als Real Madrid en FC Barcelona, maar heeft zelf nog geen beslissing gemaakt over een nieuwe club. "Er zijn veel factoren van invloed", vervolgt hij. "Daar ga ik goed over nadenken. Waar kan ik succesvol voetbal blijven spelen? Dat gaat een belangrijke rol spelen in mijn beslissing."

De Oostenrijks international gaf in 2009 nog aan dat het spelen in de Premier League voor hem een droom was, maar hij lijkt terug te komen op die uitspraken. "Er is veel gebeurd sinds 2009. Misschien hecht ik nu meer waarde aan andere criteria."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de beste vervolgstap voor Alaba?

FC Barcelona
34%
Real Madrid
43%
Andere club...
24%
(1146 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws