Alaba bevestigt aanstaand transfernieuws: 'Gaat rol spelen in mijn beslissing'

Alaba bevestigt aanstaand transfernieuws: 'Gaat rol spelen in mijn beslissing'

16-02-2021 14:24 Laatste update: 14:32
41

David Alaba heeft een beslissing over zijn toekomst genomen. De verdediger van Bayern München gaat Der Rekordmeister na dit seizoen te verlaten, na een dienstverband van meer dan dertien jaar. Hij wil zijn geluk gaan beproeven in een andere competitie.

Dat laat Alaba weten in een speciaal ingelaste persconferentie. "Ik heb de beslissing genomen om Bayern na dit seizoen te verlaten om iets nieuws te proberen", laat de Oostenrijker weten. "Het was uiteraard geen makkelijke beslissing: ik ben hier dertien jaar actief geweest en de club betekent veel voor me."

Alaba wordt gelinkt aan clubs als Real Madrid en FC Barcelona, maar heeft zelf nog geen beslissing gemaakt over een nieuwe club. "Er zijn veel factoren van invloed", vervolgt hij. "Daar ga ik goed over nadenken. Waar kan ik succesvol voetbal blijven spelen? Dat gaat een belangrijke rol spelen in mijn beslissing."

De Oostenrijks international gaf in 2009 nog aan dat het spelen in de Premier League voor hem een droom was, maar hij lijkt terug te komen op die uitspraken. "Er is veel gebeurd sinds 2009. Misschien hecht ik nu meer waarde aan andere criteria."