'Van Gaal stuurde me gewoon weg en ik moest het ergens anders maar uitzoeken'

'Van Gaal stuurde me gewoon weg en ik moest het ergens anders maar uitzoeken'

16-02-2021 18:32
42

Adnan Januzaj denkt dat hij niet geslaagd is bij Manchester United omdat Louis van Gaal zijn trainer werd. De Belg, die op dit moment bij Real Sociedad speelt, kon niet doorbreken onder de Nederlander en dat neemt Januzaj hem nog steeds kwalijk.

Van Gaal gaf Januzaj zes wedstrijden de kans, maar besloot plotseling om maatregelen te nemen. "De club besloot, of eigenlijk deed Van Gaal dat, om me te verhuren en ik moest het ergens anders maar uitzoeken", steekt de aanvaller van wal in The Manchester Evening News. "Of ik tegenwoordig minder kwaad op hem ben? Nee. Als je iemand hebt ontmoet waar je niet de beste periode uit je leven mee hebt gehad, zal je die persoon niet vergeten."

Wedden

Meer odds

Als de Nederlandse oefenmeester er niet was geweest, had de Belg naar eigen zeggen nu nog bij United gespeeld. "Als ik de juiste mensen om me heen had gehad die me gesteund hadden en me speeltijd hadden gegeven, dan zou ik daar zeker nog geweest zijn. Maar uiteindelijk had ik de juiste personen niet om me heen en dat maakte het erg moeilijk. Ik wilde niet weg, maar als je geen speeltijd krijgt ben je boos op bepaalde mensen en dan moet je verder."

In tegenstelling tot Sir Alex Ferguson en David Moyes, de twee Schotten die voor Van Gaal werkzaam waren op Old Trafford, keek de Amsterdammer volgens Januzaj niet naar hem om. "Door hem en zijn technische staf ben ik weggegaan, omdat ik altijd maar moest doen wat ze zeiden. Ik kon niks anders doen en moest het maar accepteren."