Tobiasen: 'Geen passie, geen strijdlust, he-le-maal niks. Waardoor? Door mij'

Tobiasen: 'Geen passie, geen strijdlust, he-le-maal niks. Waardoor? Door mij'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 20:57di 16-02-2021 om 20:57

Almere City heeft dinsdag met 2-1 verloren van Helmond Sport en moet opeens alle zeilen bijzetten om directe promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Trainer Ole Tobiasen spaarde zijn spelers én zichzelf niet, na de domper in Helmond.

De Deen stond na afloop ESPN te woord en mocht vertellen waarover hij het meest teleurgesteld was. "Hoe wij aan de wedstrijd beginnen: geen passie, geen strijdlust, he-le-maal niks", foeterde Tobiasen. "Waar dat door komt? Door mij. En door de instelling van de spelers. Ik heb de jongens niet goed genoeg gemotiveerd blijkbaar. Of de jongens dachten: dat doen we even."

Tobiasen was dus niet te spreken over wat zijn team op De Braak liet zien, maar pleitte ook zichzelf niet vrij. "Ik had misschien andere spelers moeten opstellen, net even wat anders moeten zeggen voor de wedstrijd, ondanks dat ik wel honderd keer heb herhaald: ga nou dit niet onderschatten enzovoort. Maar je kijkt als trainer wel altijd naar jezelf. En niet wijzen naar links of naar rechts. Nee, het begint bij jezelf. En nogmaals: dat is niet alleen bij mijzelf, de spelers moeten ook in de spiegel kijken."

Almere City won op 2 januari nog thuis van De Graafschap en zette De Superboeren toen op acht punten afstand. Inmiddels is De Graafschap weer over Almere City heen geklommen: het verschil tussen de nummers 2 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie bedraagt nu drie punten in het voordeel van de Doetinchemmers. Almere City heeft nog wel één wedstrijd tegoed.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we Almere City volgend jaar terug in de Eredivisie?

Ja
19%
Nee
81%
(341 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws