Koeman: 'Zij waren superieur, wij komen nu tekort voor topniveau'

Koeman: 'Zij waren superieur, wij komen nu tekort voor topniveau'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 23:49di 16-02-2021 om 23:49

Laatste update: woensdag 17 februari 2021 om 00:05wo 17-02-2021 om 00:05

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman lijkt zich volledig op de binnenlandse wedstrijden te kunnen richten met zijn team. Paris Saint-Germain walste in Camp Nou over de Catalanen heen en won met 1-4: dik verdiend, erkent ook Koeman.

Barcelona en PSG gingen rusten met een 1-1 tussenstand, maar daarna werd het krachtsverschil duidelijk. "Ze hebben vooral in de tweede helft laten zien dat ze superieur zijn: aan de bal, maar bovenal fysiek", wordt Koeman geciteerd door Marca. "Zij bewijzen dat ze een completer team zijn dan wij. Dat moeten we accepteren, om onszelf te verbeteren. Dit kan een keer gebeuren. Dit team ligt voor op ons."

De trainer heeft nog een sprankje hoop voor de return, maar lijkt zich er al bij neer te leggen dat het Champions League-avontuur voorbij is. "Wij komen nu tekort voor topniveau, zeker in de Champions League", aldus Koeman, die vooraf een gok nam en Gerard Piqué opstelde. De 34-jarige verdediger liep op 21 november een knieblessure op tegen Atlético Madrid, werd tegen PSG weer voor de leeuwen geworpen en hield het vol tot minuut 78. "Je weet nooit wanneer het juiste moment zich aandient, na drie maanden afwezigheid. Maar hij had er een goed gevoel over. Later kreeg hij toch weer wat last. Dan neem je geen risico's, met zo'n grote achterstand."

PSG en Barcelona spelen op woensdag 10 maart deel twee van hun achtste finale-tweeluik. De Catalanen mogen eerst in eigen huis de wonden likken: promovendus Cádiz komt zondag naar Camp Nou.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws