Update: 'Zorgen voor Club Brugge: zieke Lang blijkt toch besmet met corona'

Update: 'Zorgen voor Club Brugge: zieke Lang blijkt toch besmet met corona'

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 07:54wo 17-02-2021 om 07:54

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 09:30do 18-02-2021 om 09:30

Club Brugge reist met de nodige 'coronaproblemen' richting Oekraïne voor de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Trainer Philippe Clement en Hans Vanaken ontbreken en op het laatste moment kon er ook een streep door de naam van Noa Lang.

Lang maakt dit seizoen indruk bij Club Brugge, maar moet het duel met Dinamo Kiev aan zich voorbij laten gaan. Hij testte eerder negatief op het coronavirus, maar is wél ziek. De medische staf van de Belgische club houdt zijn situatie in de gaten. 'Vooral voor Lang ziet het er niet goed uit. Het Nederlandse wonderkind van Club kon gisterochtend naar verluidt amper op zijn benen staan en moest uitzieken in bed', stelt Het Nieuwsblad.

Ook Charles De Ketelaere, een belangrijke speler in de plannen van Club Brugge, had klachten. Hij is wel fit genoeg om af te reizen naar Oekraïne. Clement liet zich eerder al uit over de situatie. "Ze zijn negatief. Maar als ze symptomen hebben, dan kunnen ze uiteraard niet spelen. De spelers hebben automatismen en de goede vorm te pakken. Ik voel veel honger om Europees verder te gaan", aldus de coach van Club Brugge.

Stefano Denswil is ook niet fit genoeg om met de selectie van Club Brugge mee te reizen. Bas Dost is er wél bij.

Update: Noa Lang is tóch besmet met het coronavirus, zo weet Het Laatste Nieuws. De 21-jarige aanvaller testte eerder nog negatief, maar tijdens een nieuwe testronde bleek hij wel positief. Lang ontbrak al in de selectie voor het Europa League-duel bij Dinamo Kiev, maar ook de return van volgende week lijkt nu te vroeg te komen. 

Club Brugge moet zodoende nog een belangrijke pion missen. Zo werd eerder al duidelijk dat Hans Vanaken, Stefano Denswil, Matej Mitrovic en coach Philippe Clement samen met zijn assistenten het virus hebben opgelopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws