Succestrainer Flick werd geïnspireerd in Nederland: 'Hij was de beste trainer'

Succestrainer Flick werd geïnspireerd in Nederland: 'Hij was de beste trainer'

17-02-2021 10:39
26

Hansi Flick, de trainer die met Bayern München alles won wat er te winnen valt, is groot fan van Foppe de Haan. De Duitser volgde het Nederlandse voetbal met interesse en was onder de indruk van De Haan.

Flick zag diverse grote trainers aan het werk in Nederland en werd geïnspireerd. "Tijdens het begin van mijn carriere heb ik vooral het Nederlandse voetbal gevolgd en ik bewonderde de vele goede trainers die zij hebben, waarvan Foppe de Haan de beste was", laat de Duitse oefenmeester weten in een groot interview met France Football.

De Friese trainer, die SC Heerenveen en Jong Oranje onder zijn hoede had, heeft volgens Flick bijgedragen aan zijn succes. "Hij was de eerste wiens kenmerken ik overgenomen heb en waar ik van geleerd heb. Daarna ging dat natuurlijk ook zo met Louis van Gaal en Johan Cruijff."

Nadat Flick zijn voetballopbaan in 2000 beëindigde, ging hij aan de slag als trainer bij Hoffenheim. Daar hield hij het vijf jaar vol, waarna hij assistent werd onder Joachim Löw bij het Duitse nationale elftal. Later werd hij ook de tweede man bij Bayern München en na het ontslag van Niko Kovac was hij degene die het overnam.