LIVE: Ajax wint door twee late doelpunten in Lille (gesloten)

LIVE: Ajax wint door twee late doelpunten in Lille (gesloten)

18-02-2021 19:00 Laatste update: 22:51
457

Ajax vervolgt het Europese avontuur in de Europa League met het lastige tweeluik tegen Lille. Volg het duel in Noord-Frankrijk, dat om 21.00 uur begint, in dit liveblog.

Ajax begon het seizoen in de Champions League, maar eindigde in een poule met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland op de derde plek. Het vervolg in de Europa League wordt er niet makkelijker op. In Lille treft de ploeg van coach Erik ten Hag de koploper van Frankrijk, die in de laatste acht competitiewedstrijden slechts één doelpunt moest incasseren.

Ajax zal met een gehavende ploeg naar Frankrijk afreizen. Doelman Andre Onana ontbreekt vanwege een langdurige dopingschorsing, en Sebastién Haller mag niet spelen omdat Ajax vergeten is zijn recordaankoop op de inschrijvingslijst van de UEFA te zetten. De spits zal, indien de Amsterdammers Lille weten te elimineren, ook de rest van de Europa League-campagne niet in actie mogen komen. Bij Lille speelt Sven Botman, die afgelopen zomer door Ajax werd verkocht en veel indruk maakt in Frankrijk.

Volgende week donderdag om 18.55 uur spelen Ajax en Lille de return in Amsterdam.