Ajax zonder vier basisspelers naar Europa League-confrontatie met Lille

Ajax zonder vier basisspelers naar Europa League-confrontatie met Lille

17-02-2021 13:12
127

Ajax reist woensdagmiddag met 21 spelers af naar Frankrijk voor de eerste Europa League-confrontatie met Lille OSC. Naast Sébastien Haller, Andre Onana en Ryan Gravenberch ontbreekt ook Noussair Mazraoui.

Mazraoui raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Heracles Almelo en moet Lille-uit missen. De achttienjarige Devyne Rensch is zijn een logische vervanger. Het zou voor hem zijn Europese debuut betekenen. Ook Sean Klaiber is een optie.

Het was al duidelijk dat trainer Erik ten Hag geen beroep kan doen op Haller, Onana en Gravenberch. Laatstgenoemde is er niet bij door een schorsing, die hij meeneemt uit de Champions League-groepsfase. Dusan Tadic, Lassina Traoré en Brian Brobbey kunnen Haller vervangen.

Winterversterking Oussama Idrissi was afgelopen weekend ziek, maar maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. Lille en Ajax trappen donderdag om 21.00 uur af in het Stade Pierre-Mauroy.

De selectie van Ajax: Stekelenburg, Scherpen, Kotarski, Schuurs, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Timber, Rensch, Álvarez, Klaassen, Ekkelenkamp, Kudus, Neres, Antony, Tadic, Labyad, Traoré, Idrissi, Brobbey.